reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Pečená selečí kýta

Suroviny:

  • selečí kýta
  • mrkev
  • petržel
  • celer
  • česnek
  • šalotky
  • olivový olej
  • bílé víno
  • sůl, pepř
  • mletý kmín
  • rozmarýn

Vykostěnou selečí kýtu okořeníme solí, pepřem a mletým kmínem, prošpikujeme rozmarýnem. Kýtu svážeme provázkem. Do pekáče dáme přepůlenou mrkev, petržel, celer, paličku česneku a šalotky. Na zeleninu položíme maso, podlijeme bílým vínem, zakápkeme olivovým olejem, přikryjeme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi hodinku a půl. Po hodině z pekáče sundáme poklici a necháme kůži vypéct do zlatova. Můžeme ji také potřít troškou medu, bude krásně karamelizovaná.

Zdroj: Pečená selečí kýta; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-recepty-ze-3-dilu [On-line 05.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.