reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečené jehněčí kotletky

Ingredience

  • jehněčí kotlet 1500 g
  • máslová dýně 600 g
  • olivový olej 1 dávka
  • fenykl 2 kusy
  • česnek 2 stroužky
  • vlašské ořechy 50 g
  • špalda 200 g
  • cuketa 2 kusy
  • zelené fazole 1 svazek
  • parmezán 20 g
  • čerstvá petrželka 1 hrst
  • rozmarýn 1 dávka
  • tymián 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

tahini dresink:

  • tahini pasta 2 lžíce
  • česnek 1 stroužek
  • šťáva z půlky citronu 1 dávka
  • kůra z půlky citronu 1 dávka
  • olivový olej 1 lžíce
  • med 2 lžíce

1. Oloupanou a na 1,5 cm velké kostky nakrájenou, osolenou a opepřenou dýni dáme se dvěma lžícemi oleje do trouby na 190 stupňů a pečeme 15 minut. Pak přidáme na délku nakrájený fenykl (stranou si dáme chocholky – výhonky), přidáme nastrouhaný česnek, lžíci oleje, vše promícháme a pečeme dalších 20 minut.

2. Cherry rajčata i se stopkou pomažeme trochou oleje a zvlášť na pekáči necháme péct dvacet minut.

3. Špaldu vaříme v dobře osolené vodě půl hodiny. Scedíme, přidáme do ní ořechy a pečeme dalších maximálně deset minut.

4. Když je zelenina zlatavá a na okrajích do hněda, smícháme ji se špaldou, „vousy“ fenyklu, co jsme si odložili, citronovou šťávou a sýrem. To je naše příloha – první salát.

5. Kotletky osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem a tymiánem a pečeme na 160 stupňů hodinu a půl v troubě. V průběhu pečeni teplotu trouby upravíme, aby vyhověla špaldě i jehněti. Bylo by dobré, kdyby maso i příloha byly hotové zároveň, ale není to nutné – špalda se dá servírovat i za studena.

6. K jídlu je také dobrý druhý salát s cuketou, fazolovými lusky a tahini dresinkem. Zelené fazolky si uvaříme v osolené vodě doměkka, cuketu pokrájenou na kolečka si osmažíme na pánvi v olivovém oleji. Z uvedených surovin si uděláme tahini dresink, který před podáváním promícháme v míse s hotovou a scezenou zeleninou.

Zdroj: Pečené jehněčí kotletky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-jehneci-kotletky [On-line 18.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.