reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečené jehněčí na česneku

Ingredience

  • jehněčí kýta 1500 g
  • kuřecí prsa 1 kg
  • česnek 1 palička
  • rozmarýn 2 větvičky
  • pivo na podlévání 1 dávka
  • drcené vlašské ořechy 100 g
  • sýr s modrou plísní 150 g
  • velké brambory 5 kusů
  • zakysaná smetana 1 kelímek
  • pažitka 1 snítka
  • listový špenát 500 g
  • menší cibule 4 kusy
  • červená cibule pod špenát 1 kus
  • sůl 1 špetka

1.Jehněčí kýtu odblaníme, prošpikujeme rozmarýnem a česnekem, osolíme. Celou promasírujeme olivovým olejem a necháme zprudka zatáhnout a opéct. Pak kýtu přendáme do trouby, kde ji pečeme zakrytou alobalem na 140 °C spolu s menšími cibulemi překrojenými napůl. Po půl hodině troubu stáhneme na 130 °C a pečeme další tři hodiny, občas podléváme vodou či pivem.Nakonec doděláme šťávu.

2. Kdo nemá rád jehněčí, dostane kuře. Naklepaná, jemně osolená a opepřená prsa poklademe drcenými vlašskými ořechy a plátky plísňového sýra. Pomocí fólie zavineme a necháme chvíli odstát. Pak upečeme v troubě doměkka a dbáme na to, aby se prsa nevysušila.

3. Jako příloha jsou vhodné brambory a špenát. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Pak je roztrhneme vidličkou, pokapeme olivovým olejem a naplníme kyselou smetanou s pažitkou. Zapečeme dozlatova.

4. Listový špenát podusíme na osmažené cibuli a česneku. Dochutíme solí a pepřem a podáváme k jehněčímu masu.

Zdroj: Pečené jehněčí na česneku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-jehneci-na-cesneku [On-line 19.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.