Suroviny
- vepřová pečeně 1.5 kg
- červené víno
- zelí 1 hlávka
- polévkové koření
- bobkový list
- nové koření
- brambory
- polohrubá mouka
- krupice troška
- vejce 3 ks
- sůl
- cibule 1 ks
Na pekáč dáme nakrájenou cibuli na kolečka, přidáme naklepané plátky masa, okořeníme polévkovým kořením a dáme péct. Asi po půlhodině podlijeme vínem a necháme cca hodinu péct při teplotě 140 stupňů.
Nakrouháme si hlávkové zelí, které dáme vařit s vodou na 30 minut, osolíme, okmínujeme a zahustíme osmahnutou cibulkou.
Bramborový knedlík: Brambory si dáme vařit do změknutí, když vychladnou, tak jej oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, polohrubou mouku a zaděláme těsto, z něhož vytvoříme šišky, které dáme vařit do osolené vody na 20 minut.
Zdroj: Pečeně na víně, hlávkové zelí, bramborový knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-na-vine-hlavkove-zeli-bramborovy-knedlik [On-line 25.08.2016]
Poslední tip, trik či komentář