reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečeně na víně, hlávkové zelí, bramborový knedlík

Suroviny

  • vepřová pečeně 1.5 kg
  • červené víno
  • zelí 1 hlávka
  • polévkové koření
  • bobkový list
  • nové koření
  • brambory
  • polohrubá mouka
  • krupice troška
  • vejce 3 ks
  • sůl
  • cibule 1 ks

Na pekáč dáme nakrájenou cibuli na kolečka, přidáme naklepané plátky masa, okořeníme polévkovým kořením a dáme péct. Asi po půlhodině podlijeme vínem a necháme cca hodinu péct při teplotě 140 stupňů.

Nakrouháme si hlávkové zelí, které dáme vařit s vodou na 30 minut, osolíme, okmínujeme a zahustíme osmahnutou cibulkou.

Bramborový knedlík: Brambory si dáme vařit do změknutí, když vychladnou, tak jej oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, polohrubou mouku a zaděláme těsto, z něhož vytvoříme šišky, které dáme vařit do osolené vody na 20 minut.

Zdroj: Pečeně na víně, hlávkové zelí, bramborový knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-na-vine-hlavkove-zeli-bramborovy-knedlik  [On-line 25.08.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.