Ingredience
pečené papriky:
- rovné papriky (kapie), nejlépe různobarevné 8 kusů
- eidam 100 g
- niva 100 g
- hermelín 1 kus
- ochucená bylinková sůl 1 dávka
domácí pečivo:
- mouka 350 g
- pohankové klíčky 2 lžíce
- jáhlové vločky 2 lžíce
- sůl 1 lžička
- vejce 2 kusy
- olej 3 lžíce
- slunečnicová nebo lněná semínka 1 hrst
- xantanová guma (guma guar) – lze nahradit troškou prášku do pečiva 4 g
- oregano 1 dávka
- kvasnice 1 kus
- cukr 1 špetka
1. Pečené papriky: Papriky omyjeme, rozpůlíme na lodičky a očistíme. Lehce uvnitř osolíme a naplníme sýrem. Do každé lodičky dáme jiný druh sýra. Plech pokryjeme pečicím papírem a vše vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 20–30 minut, nutno hlídat, aby se nespálila slupka!
2. Pečivo: Do mouky přidáme pohankové klíčky, jáhlové vložky, sůl, vejce, olej, xantinovou gumu nebo prášek do pečiva a oregano. Vše promícháme. Vlijeme připravený kvásek, který jsme si udělali z 0,25 l vlažné vody, kam jsme rozdrobili kvasnice, přidali trochu cukru a nechali tzv. vzejít. Směs s kváskem dlouho hněteme. Na závěr přidáme slunečnicová semínka. Lžičkou tvarujeme bochánky, které na plechu nemáme trošku nakynout.
Zdroj: Pečené papriky se sýrem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-papriky-se-syrem-0 [On-line 26.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář