reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečeně s lyonské brambory

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 3 cibule
  • 1 svazek listové petržele
  • Máslo
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • 800 g kotletu s kostí
  • 600 g krkovice
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku
  • 4 šalotky
  • Olivový olej
  • Máslo
  • Sůl
  • Pepř

Maso potřeme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a opepříme. Solit budeme těsně před pečením.

Brambory nakrájíme na tenké plátky a vyskládáme na tác s pečícím papírem. Pokračujeme vrstvou cibule. Posypeme petrželí a solí. Zakápneme přepuštěným máslem. A opět skládáme brambory, cibuli, petržel, sůl, pepř, pak zakapáváme máslem. Poslední vrstvou jsou brambory. Osolíme, opepříme a opět použijeme trochu másla. Nakonec překlopíme pečícím papírem. Pečeme 45 minut při 160 stupních.

Krkovici si opečeme ze všech stran na olivovém oleji. Poté ji vyndáme a opečeme stejně kotletu. Šalotku nakrájíme. Ke kotletě přisypeme šalotku a česnek. Mezi opečenou šalotku a česnek dáme máslo. Výpekem s máslem polejem obě masa. Dáme na tác. Podlijeme vodou. Pečeme 30 minut při 160 stupních.

Zdroj: Pečeně s lyonské brambory; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1964-pecene-s-lyonske-brambory/ [On-line 30.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.