reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní kaldoun

Ingredience

  • Kachní játra
  • Drůbeží srdce
  • Cibule
  • Česnek
  • Kachní sádlo
  • Máslo
  • Celer
  • Mrkev
  • Slanina
  • Bobkový list
  • Nové koření
  • Muškátový oříšek
  • Hladká mouka
  • Kachní vývar
  • Sůl
  • Pepř
  • Petržel
  • Citron

Na kostičky nakrájíme slaninu. Kachní srdce a játra odblaníme a nakrájíme, krájet budeme i zeleninu. Hrnec si rozpálíme a rozehřejeme v něm sádlo. Začneme dohněda restovat nakrájenou zeleninu.

Cibuli a česnek nakrájíme a přidáme do hrnce. Přisypeme také kostičky slaniny, srdíčka, bobkový list, nové koření, celý pepř a muškátový oříšek. Zamícháme a přidáme máslo. Poté přisypeme mouku. Promícháme a pomalu přiléváme vývar. Vaříme 35 minut. Dochutíme citrónem, osolíme a opepříme.

Játrové knedlíčky
Ingredience

  • Drůbeží játra
  • Vejce
  • Strouhanka
  • Máslo
  • Muškátový oříšek
  • Majoránka
  • Sůl
  • Pepř

Játra, strouhanku, máslo, muškátový oříšek a vejce rozmixujeme. Do směsi přidáme majoránku, sůl a pepř, pak promícháme. Začneme dělat kuličky, které můžeme dávat ihned vařící se polévky. Knedlíček se vaří 4 až 5 minut.

Zdroj: Kachní kaldoun; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1963-kachni-kaldoun/ [On-line 30.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.