Suroviny
- sůl
- cibule 1 ks
- sádlo 2 lžíce
- kýta z divokého prasete 1 kg
- hladká mouka
- tymián
- suché červené víno 300 ml
- česnek 3 stroužky
- brambory
- kořenová zelenina 500 g
- hovězí vývar 500 ml
- cherry rajčata 200 g
- bobkový list 4 ks
- rajčatový protlak 2 lžíce
- cukr krupice 1 lžíce
- pepř
Troubu předehřejte na 180 °C. Porce masa obalte v mouce, přebytečnou mouku oklepejte. V těžkém, nejlépe litinovém kastrolu rozpalte dvě lžíce sádla a maso na něm opékejte 2–3 minuty ze všech stran dohněda. Maso vyndejte z kastrolu a na chvíli odložte stranou. Stáhněte plamen, do kastrolu dejte cibuli, česnek a kořenovou zeleninu opékejte 6–8 minut doměkka. Pak oheň znovu zesilte. Přilijte víno, přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty, až se víno zredukuje na polovinu.
Pak přidejte vývar, 250 ml vody, rajčata, bobkové listy, rajčatový protlak, cukr, osolte, opepřete a promíchejte. Do kastrolu vraťte maso, přiklopte, přendejte do trouby a pečte tři hodiny. Podávejte se šťouchanými bramborami, opečenou cibulkou a bylinkami vhodnými ke zvěřině.
Zdroj: Pečené selátko na víně a kořenové zelenině se šťouchanými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-selatko-na-vine-korenove-zelenine-se-stouchanymi-bramborami [On-line 29.01.2016]
Poslední tip, trik či komentář