reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečené selátko na víně a kořenové zelenině se šťouchanými bramborami

Suroviny

  • sůl
  • cibule 1 ks
  • sádlo 2 lžíce
  • kýta z divokého prasete 1 kg
  • hladká mouka
  • tymián
  • suché červené víno 300 ml
  • česnek 3 stroužky
  • brambory
  • kořenová zelenina 500 g
  • hovězí vývar 500 ml
  • cherry rajčata 200 g
  • bobkový list 4 ks
  • rajčatový protlak 2 lžíce
  • cukr krupice 1 lžíce
  • pepř

Troubu předehřejte na 180 °C. Porce masa obalte v mouce, přebytečnou mouku oklepejte. V těžkém, nejlépe litinovém kastrolu rozpalte dvě lžíce sádla a maso na něm opékejte 2–3 minuty ze všech stran dohněda. Maso vyndejte z kastrolu a na chvíli odložte stranou. Stáhněte plamen, do kastrolu dejte cibuli, česnek a kořenovou zeleninu opékejte 6–8 minut doměkka. Pak oheň znovu zesilte. Přilijte víno, přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty, až se víno zredukuje na polovinu.

Pak přidejte vývar, 250 ml vody, rajčata, bobkové listy, rajčatový protlak, cukr, osolte, opepřete a promíchejte. Do kastrolu vraťte maso, přiklopte, přendejte do trouby a pečte tři hodiny. Podávejte se šťouchanými bramborami, opečenou cibulkou a bylinkami vhodnými ke zvěřině.

Zdroj: Pečené selátko na víně a kořenové zelenině se šťouchanými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-selatko-na-vine-korenove-zelenine-se-stouchanymi-bramborami  [On-line 29.01.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.