reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečené vepřové maso

Ingredience:

  • 1 kg vepřového plecka
  • 2 lžíce sádla
  • 1 ½ středně velké cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 1–2 lžičky soli
  • 1 lžička kmínu vcelku
  • 2 lžičky grilovacího koření
  • 2–3 lžíce hladké mouky
  • 1,5 kg brambor
  • 150 ml 30% smetany
  • 1 menší cibule
  • 2 mladé cibulové natě
  • 2–3 lžičky soli dle chuti
  • 1 lžíce sádla

Maso rozdělíme na 5 stejných kusů, osolíme a obalíme v mouce smíchané s grilovacím kořením. Připravíme si pekáček se sádlem a na kolečka pokrájenou cibulí. Na cibuli položíme kusy masa a posypeme kmínem. Pro hustší omáčku můžeme mezi maso vsypat lžíci hladké mouky. Zalijeme vodou do půlky výšky masa. Přiklopímevíkem a pečeme 55 minut při 200 stupních Celsia. Potom víko odkryjeme, teplotu snížíme na 175 stupňů Celsia a dopékáme a současně přeléváme výpekem cca 25–30 minut.

Brambory oloupeme, pokrájíme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Po uvaření slijeme vodu, brambory prošťoucháme a vlijeme smetanu. Mezitím si na pánvi osmažíme dozlatova najemno nakrájenou cibuli. Tu společně s nadrobno nakrájenou zelenou cibulovou natí vmícháme do brambor a opět lehce prošťoucháme. Před podáním posypeme pažitkou.

Zdroj: Pečené vepřové maso; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-veprove-maso [On-line 11.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.