reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečené vepřové na bylinkách

Suroviny

  • vepřová krkovice 1,5 kg
  • plátková slanina 100 g
  • česnek 4 stroužky
  • čerstvá petrželka
  • pomerančová kůra
  • rozmarýn
  • tymián
  • šalvěj
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Naklepeme plát masa, pepř a sůl vetřeme do masa. Smícháme bylinky, sekanou petrželku, pomerančovou kůru, česnek, olivový olej a sůl a poklademe na maso, vše přitlačíme prsty. Nato naskládáme slaninu a maso po délce srolujeme, převážeme kuchyňským provázkem nebo zašpejlujeme. Dáme do zapékací nádoby vymazané olivovým olejem a podlijeme asi půl hrníčkem vody. Vložíme do trouby předehřáté na 220°C a pečeme zakryté maximálně dvě a půl hodiny, občas zkontrolujeme a podlijeme. Hotovým výpekem pak ještě polijeme pokrájené maso na talířích, které podáváme na ochucené rukole.

Zdroj: Pečené vepřové na bylinkách; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-veprove-na-bylinkach  [On-line 01.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.