Suroviny
- vepřová kotleta bez kosti 10 plátků
- jablko 5-6 ks
- sůl
- pepř
- anglická slanina 150 g
- brambory 2 kg
Kotlety osolíme, opepříme, dáme do pekáčů nebo do remosky na malou vrstvu oleje, navrch položíme plátky slaniny a na každou kotletu ještě patří dvě čtvrtky oloupaných jablek bez jádřince. Dáme na asi 30 až 45 minut péct přiklopené, nakonec odklopíme a necháme dojít dozlatova.
Brambory dobře omyjeme, nakrájíme je i ve slupce na čtvrtky a těsně před podáváním je usmažíme ve fritovacím hrnci.
Zdroj: Pečený brambor, kotlety na jablkách; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-brambor-kotlety-na-jablkach [On-line 12.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář