reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený bůček na medu

Suroviny
na první předkrm:

  • vepřový bůček 600 g
  • med 2 lžíce
  • česnek 4 stroužky
  • sójová omáčka 2 lžíce
  • olej 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • chléb k podávání 1 dávka

na druhý předkrm:

  • čerstvé těstoviny tagliatelle 1 balení
  • žloutek 3 kusy
  • olivový olej 100 ml
  • čerstvá bazalka 1 hrst
  • nastrouhaný parmazán 2 lžíce
  • šťáva z půlky citronu 1 dávka
  • citronová kůra 1 dávka

Bůček omyjeme a kůži prořežeme. Osolíme, opepříme a přes noc naložíme do marinády. Tu připravíme z prolisovaného česneku, sójové omáčky, medu a oleje. Naložené maso druhý den už jen vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme na 160 °C asi 1,5 hodiny.

Na omáčku na těstoviny v míse rozmícháme žloutky, nasekanou bazalku, parmazán, olej, šťávu z půlky citronu a citronovou kůru. Ve vroucí osolené vodě uvaříme čerstvé nudle – stačí tři minuty. Po uvaření scedíme a promícháme s připravenou omáčkou. Na tagliatelle můžeme ještě nastrouhat parmazán.

Zdroj: Pečený bůček na medu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-bucek-na-medu-0  [On-line 24.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.