reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený králík na česneku se špekem a slaninou, horácké knedlíky

Suroviny

  • králičí stehna 5 ks
  • špek 300 g
  • anglická slanina 200 g
  • cibule 5 ks
  • česnek 2 paličky
  • sůl
  • trochu sladké papriky
  • bobkový list 10 ks
  • nové koření 10 kuliček
  • černý pepř
  • olej

Dušené zelí:

  • kysané zelí 2 balení
  • sůl
  • trochu cukru
  • kmín
  • jíška

Horácké knedlíky:

  • brambory 1,5 kg
  • hrubá mouka 350 g
  • rohlíky 6 ks
  • vejce 2 ks
  • mléko 120 ml
  • sůl
  • nasekaná petrželka

Očištěná králičí stehna prošpikujeme kousky slaniny, špeku, poloviny česneku (nejlépe ve tvaru klínků), osolíme, posypeme paprikou, pepřem, přidáme nové koření, bobkový list a poklademe maso na pekáč, kde máme připravenou na kolečka nakrájenou cibuli. Zalijeme trochou oleje. Zbytek koření, špek a slaninu přidáme na maso a kolem něj. Pečeme cca 2-3 hodiny při teplotě 170 stupňů, občas podlijeme vodou.

Zelí vložíme do hrnce, přidáme trochu vody, sůl, kmín a dusíme asi 15 minut, ke konci přidáme dle chuti cukr a lžíci jíšky.

Knedlíky: uvařené brambory ve slupce oloupeme, nastrouháme, osolíme, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, dvě vejce, mouku, mléko, sůl, nasekanou petrželku. Z těsta uválíme asi pěticentimetrové koule, které vložíme do vroucí vody a vaříme asičtvrt hodiny. Hotové knedlíky je možné před servírováním potřít rozehřátým máslem, budou se lesknout.

Pečeného králíka se zelím a knedlíky zalijeme při podávání výpekem z masa.

Zdroj: Pečený králík na česneku se špekem a slaninou, horácké knedlíky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-kralik-na-cesneku-se-spekem-slaninou-horacke-knedliky  [On-line 13.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.