Suroviny
- králičí stehna 5 ks
- špek 250 g
- rohlík 15 ks
- mléko 250 ml
- vejce 6-7 ks
- petrželová nať
- libeček
- sůl
- pepř
Králičí stehna opláchneme vodou, nožem propícháme a prošpikujeme klínky špeku. Nasolíme a necháme chvíli odležet v chladničce. Poté potřeme olejem a vložíme do pečicí, olejem vytřené mísy. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů na hodinu a půl. Maso průběžně podléváme.
Rohlíky nakrájíme na kolečka a vložíme do mísy. Zalijeme mlékem, aby se do rohlíků vpilo. Přimícháme vejce, najemno nasekanou petrželovou nať, libeček, sůl a pepř. Dáme zapéct do trouby rozehřáté na 180 stupňů. Na talíři podáváme s nakrájenou oblohou z čerstvé zeleniny dle chuti (paprika, okurka atd.).
Zdroj: Pečený králík s nádivkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-kralik-s-nadivkou [On-line 07.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář