reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený králík s nádivkou

Suroviny

  • králičí stehna 5 ks
  • špek 250 g
  • rohlík 15 ks
  • mléko 250 ml
  • vejce 6-7 ks
  • petrželová nať
  • libeček
  • sůl
  • pepř

Králičí stehna opláchneme vodou, nožem propícháme a prošpikujeme klínky špeku. Nasolíme a necháme chvíli odležet v chladničce. Poté potřeme olejem a vložíme do pečicí, olejem vytřené mísy. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů na hodinu a půl. Maso průběžně podléváme.

Rohlíky nakrájíme na kolečka a vložíme do mísy. Zalijeme mlékem, aby se do rohlíků vpilo. Přimícháme vejce, najemno nasekanou petrželovou nať, libeček, sůl a pepř. Dáme zapéct do trouby rozehřáté na 180 stupňů. Na talíři podáváme s nakrájenou oblohou z čerstvé zeleniny dle chuti (paprika, okurka atd.).

Zdroj: Pečený králík s nádivkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-kralik-s-nadivkou  [On-line 07.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.