Suroviny
- mořský vlk 5 ks
- pórek 1 ks
- citron 2 ks
- tymián 20 snítek
- kus másla
- sůl
- červená paprika
- kvalitní citronový džus
Citronová omáčka:
- máslo 2 lžíce
- třtinový cukr 1 lžíce
- šťáva ze 2 citronů
- rybí vývar 100 ml
Na pečicí papír (alobal) položíme filet kůží dolů, osolíme a přidáme červenou papriku a nakrájený pórek, 4 větvičky tymiánu a máslo, přiklopíme druhým filetem kůží navrch, opět ochutíme paprikou a solí, poté znovu poklademe pórkem a třemi kolečky citrónu a třemi větvičkami tymiánu. Přehneme pečicí papír (alobal) napůl a celou rybu pečlivě zabalíme do tvaru U. Ve chvíli, kdy budeme balení ryby dokončovat, nalijeme skrze dírku naředěný citronový džus s vodou v poměru 1:1 a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů na deset až dvacet minut.
Omáčka: na pánev si dáme 100 ml rybího vývaru, přidáme máslo, cukr, citronovou šťávu, necháme zredukovat na poloviční množství – a omáčka je na světě.
Servírujeme s citronovou omáčkou, orestovanými brambory a zelenými hrachovými lusky a klínkem citronu.
Zdroj: Pečený mořský vlk; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-morsky-vlk [On-line 04.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář