4 porce
- 4 stehýnka z divoké kachny
- 2 hrsti šalvěje
- 1 dkg husího sádla
- 3 stroužky česneku
- 2 cibule
- 2 dl masového vývaru
- 1 svazek pažitky
- 1 dl vína Frankovka
- sůl
- pepř
- 1-2 snítky rozmarýny
- olivový olej
Kachní stehýnka nařízneme u kosti. Osolíme, opepříme a začneme opékat na husím sádle. Na maso položíme šalvěj a několik lístků rozmarýny. Podlijeme masovým vývarem, přikryjeme pokličkou a na středně horké plotně necháme kachní maso důkladně podusit a propéct.
Opečená kachní stehýnka vytáhneme z tuku a odložíme stranou. Na zbylý tuk vhodíme několik čerstvých lístků šalvěje, na kostičky nakrájenou cibuli a nadrobno nasekanou pažitku. Několik minut podusíme a přilijeme malé množství vína Frankovky. Omáčku zjemníme několika kapkami olivového oleje.
Před podáváním upravíme na talíři kachní stehýnka a zakapeme je omáčkou. Ozdobíme rozmarýnou a šalvějí. Jako přílohu můžeme podávat bramborovou kaši.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3618
Poslední tip, trik či komentář