reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Penang kari

8−10 porcí

Na základ

  • 250 g pražených nesolených arašídů
  • 50 g sušených chilli papriček nebo 100 g čerstvých
  • 50 g očištěného galangalu
  • 50 g citronové trávy
  • 80 g česneku
  • 50 g kořínků z koriandru
  • 10 kafrových listů
  • 250 g červená cibule
  • 1 lžíce římského kmínu
  • 1 lžíce semínek koriandru
  • 1 lžíce muškátového oříšku
  • slunečnicový nebo rýžový olej
  • 1,2 kg hovězího krku

Na podlití

  • ½ l vody
  • 1 l ananasového džusu

Na dokončení

  • 600 ml kokosového mléka
  • střik rybí omáčky
  • 1 lžíce palmového cukru

Na podávání

  • lístky koriandru
  • pražené drcené nesolené arašídy
  • rýže basmati nebo jasmínová

Chilli papričky očistíme, vyjmeme semínka a pokrájíme.

Galangal oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Z citronové trávy oloupeme svrchní suché listy (nevyhazujeme, později je vložíme do vývaru k masu) a ty křehké nakrájíme na kolečka.

Česnek nakrájíme nahrubo.

Připravené chilli papričky, galangal, citronovou trávu, česnek a arašídy rozmixujeme v kuchyňském kutru na pastu.

Kořínky koriandru, kafrové listy a červenou cibuli nakrájíme nadrobno.

V hrnci rozpálíme olej, vmícháme pastu a restujeme, přidáme koriandr, kafrové listy a cibuli, osmahneme, vmícháme koření – drcený římský kmín, koriandr, nastrouhaný muškátový oříšek. Vše restujeme pozvolna a dlouho, až má pasta hnědou barvu.

Nakrájené maso na kostky (velké asi jako na guláš) vmícháme do směsi a opečeme, podlijeme vodou a ananasovým džusem, vložíme suché listy citronové trávy (po uvaření vyjmeme) a vaříme pod pokličkou doměkka.

Omáčku zjemníme kokosovým mlékem, dochutíme rybí omáčkou a palmovým cukrem.

Penang kari podáváme s rýží, sypeme lístky koriandru a drcenými arašídy.

Zdroj: Penang kari; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1631-penang-kari/  [On-line 17.10.2015]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


pět − = 0


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.