Suroviny
Na piškot:
- žloutek 4 ks
- bílek 4 ks
- hladká mouka 4 lžíce
- cukr 4 lžíce
Na krém:
- zakysaná smetana 2 kelímky
- tvaroh 1 vanička
- smetana ke šlehání 1 kelímek
- cukr dle chuti
- prášek do pečiva 1/2 sáčku
- vanilkový cukr 1 sáček
- kakao
- granko 1 lžíce
- máslo 1/2-1 kostka
- čokoláda na vaření 1 ks
Piškot: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V jiné míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, poté postupně přidáváme mouku. Můžeme přidat půl pytlíku prášku do pečiva. Jemně vmícháme bílek. Vylijeme do formy a dáme do vyhřáté trouby, kde pečeme na 160 stupňů 20 minut. Během pečení neotvíráme troubu! Pak ještě necháme chvíli dojít v troubě, jinak nám piškot spadne! Po vychladnutí natřeme piškot půlkou krému.
Krém: Vyšleháme si šlehačku. V jiné míse utřeme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme tvaroh, kysanou smetanu a vyšlehanou smetanu. Šleháme ideálně pět minut.
Krém si rozdělíme na dvě části. Jednu necháme světlou a do druhé přidáme kakao a granko. Na krém dáme druhý piškot s druhou půlkou (tmavou s kakaem a grankem) krému. Navrch položíme třetí piškot.
Na konec polijeme čokoládovou polevou nebo rozpuštěnou čokoládou na vaření. Dáme vychladit – ideálně přes noc.
Zdroj: Penguin řezy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/penguin-rezy [On-line 04.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář