reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Penguin řezy

Suroviny
Na piškot:

  • žloutek 4 ks
  • bílek 4 ks
  • hladká mouka 4 lžíce
  • cukr 4 lžíce

Na krém:

  • zakysaná smetana 2 kelímky
  • tvaroh 1 vanička
  • smetana ke šlehání 1 kelímek
  • cukr dle chuti
  • prášek do pečiva 1/2 sáčku
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • kakao
  • granko 1 lžíce
  • máslo 1/2-1 kostka
  • čokoláda na vaření 1 ks

Piškot: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V jiné míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, poté postupně přidáváme mouku. Můžeme přidat půl pytlíku prášku do pečiva. Jemně vmícháme bílek. Vylijeme do formy 
a dáme do vyhřáté trouby, kde pečeme na 160 stupňů 20 minut. Během pečení neotvíráme troubu! Pak ještě necháme chvíli dojít v troubě, jinak nám piškot spadne! Po vychladnutí natřeme piškot půlkou krému.

Krém: Vyšleháme si šlehačku. V jiné míse utřeme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme tvaroh, kysanou smetanu a vyšlehanou smetanu. Šleháme ideálně pět minut.

Krém si rozdělíme na dvě části. Jednu necháme světlou a do druhé přidáme kakao a granko. Na krém dáme druhý piškot s druhou půlkou (tmavou s kakaem a grankem) krému. Navrch položíme třetí piškot.

Na konec polijeme čokoládovou polevou nebo rozpuštěnou čokoládou na vaření. Dáme vychladit – ideálně přes noc.

Zdroj: Penguin řezy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/penguin-rezy  [On-line 04.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.