Penne na lodi
(4 porce)
- 400 g těstovin penne
300 g mušlí vongole
2 stroužky česneku
feferonka
1 dl bílého vína
petrželka
1 dl smetana
máslo
olej extra virgin
Těstoviny uvaříme v osolené vodě do podoby „al dente“. V pánvi ohřejeme olivový olej a kousek másla, dva stroužky česneku. Klepnutím zkontrolujeme mušle, jestli nejsou otevřené (mrtvé) a přihodíme je do pánve. Jakmile se začnou otevírat, vyhodíme česnek a přidáme nasekanou feferonku a petrželku. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol. Uvařené penne promícháme se základem a zalijeme kapkou smetany. Můžeme podávat.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Penne-in-barca/
Poslední tip, trik či komentář