reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Penne in barca

Penne na lodi

(4 porce)

  • 400 g těstovin penne
    300 g mušlí vongole
    2 stroužky česneku
    feferonka
    1 dl bílého vína
    petrželka
    1 dl smetana
    máslo
    olej extra virgin

Těstoviny uvaříme v osolené vodě do podoby „al dente“. V pánvi ohřejeme olivový olej a kousek másla, dva stroužky česneku. Klepnutím zkontrolujeme mušle, jestli nejsou otevřené (mrtvé) a přihodíme je do pánve. Jakmile se začnou otevírat, vyhodíme česnek a přidáme nasekanou feferonku a petrželku. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol. Uvařené penne promícháme se základem a zalijeme kapkou smetany. Můžeme podávat.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Penne-in-barca/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.