Penne v sýru
(4 porce)
- 400 g těstovin penne
16 cherry rajčat
3 dl rajčatového protlaku
1 dl smetany
konzumní líh
2 stroužky česneku
bazalka
sýr typu parmazán
olej extra virgin
sůl
Penne uvaříme v osolené vodě do podoby „al dente“. V pánvi na oleji orestujeme stroužky česneku, přidáme nakrájená cherry rajčátka a chvilku povaříme, aby změkla. Česnek odstraníme, do pánve nalijeme rajčatový protlak a trochu jej zředíme vodou z těstovin. Povaříme, dochutíme solí a pár lístky bazalky, zalijeme smetanou a můžeme promíchat s penne. Pokud budete připravovat penne v sýru jako Emanuel, je potřeba nalít do sýru asi 1 dl konzumního lihu a zapálit jej, sýr se mírně roztaví. Poté do něj dáme směs z pánve, promícháme, aby se sýr nabalil na těstoviny a můžeme podávat.
Pokud nemáme sýr, ve kterém by byla tato příprava vhodná, těstoviny klasicky naservírujeme na talíř a posypeme strouhaným parmazánem.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Penne-nela-forma/
Poslední tip, trik či komentář