Potřebujeme:
- 6 žeber z bůčku,
- 0,5 kg mletého masa,
- 1 balení penne,
- plechovku loupaných rajčat,
- tomato pasatu – 1 krabičku,
- lupínky sušených chilli papriček,
- 1 hlavičku česneku,
- 2-3 bobkové listy,
- trochu červeného vína,
- olej, sůl, pepř
Na hluboké pánvi opečeme osolené a opepřené placky z mletého masa a žebra s cibulí a česnekem nasekaným nahrubo. Zastříkneme červeným vínem. Když se víno odpaří, přidáme loupaná rajčata, rajské pyré, sušené vločky chilli a bobkový list.
Dusíme, nebo pečeme nepřikryté v troubě 3 hodiny. Žebra vyndáme, zpět dáme jen maso, které jsme pokrájeli. Penne uvaříme, scedíme a vmícháme do hrnce k masu v omáčce.
Zdroj: Penne s římskou omáčkou od Ondřeje Hejmy; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/italske-mameni-od-ondreje-hejmy.html [On-line 04.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář