reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Penne s římskou omáčkou od Ondřeje Hejmy

Potřebujeme:

  • 6 žeber z bůčku,
  • 0,5 kg mletého masa,
  • 1 balení penne,
  • plechovku loupaných rajčat,
  • tomato pasatu – 1 krabičku,
  • lupínky sušených chilli papriček,
  • 1 hlavičku česneku,
  • 2-3 bobkové listy,
  • trochu červeného vína,
  • olej, sůl, pepř

Na hluboké pánvi opečeme osolené a opepřené placky z mletého masa a žebra s cibulí a česnekem nasekaným nahrubo. Zastříkneme červeným vínem. Když se víno odpaří, přidáme loupaná rajčata, rajské pyré, sušené vločky chilli a bobkový list.

Dusíme, nebo pečeme nepřikryté v troubě 3 hodiny. Žebra vyndáme, zpět dáme jen maso, které jsme pokrájeli. Penne uvaříme, scedíme a vmícháme do hrnce k masu v omáčce.

Zdroj: Penne s římskou omáčkou od Ondřeje Hejmy; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/italske-mameni-od-ondreje-hejmy.html [On-line 04.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.