reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Penne se zelenou omáčkou – k vínu Hárslevelű Classic Selection, ročník 2005, ze sklepů Béres Pincészet

4 porce

  • 32 dkg italských těstovin penne
  • 3 vajíčka
  • 2 snítky majoránky
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 malá lžička kaparů
  • 10 dkg třešňových rajčátek
  • 2 polévkové lžíce strouhaného sýra grana padano
  • 2 polévkové lžíce piniových semínek
  • 1 dl olivového oleje
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Vajíčka vložíme do studené vody, a od chvíle, kdy začne voda vřít, je vaříme 6 minut. Potom vajíčka necháme vychladnout a oloupeme je.

Uvařená vajíčka dáme do mixeru, přidáme k nim omytou majoránku, bazalku, 4-5 polévkových lžic olivového oleje, špetku soli, pepř a strouhaný sýr. Mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne naprosto jednolitá, homogenní omáčka.

Piniová semínka si na pánvi opražíme do zlatohněda. Těstoviny uvaříme ve slané vřelé vodě do polotvrda, aby bylo, jak se říká, „co kousat”.

Omáčku připravenou z vajíček a zeleného koření vlijeme na pánev. Přidáme do ní okapané kapary a rajčata nakrájená na tenká kolečka. Do toho potom vložíme přecezené těstoviny a v omáčce je ještě povaříme.

Podáváme posypané opraženými piniovými semínky a zbytkem strouhaného sýra.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3629

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.