Suroviny
- hovězí sval (karabáček) 1 kg
- kus másla
- několik stroužků neloupaného česneku
- mléko dle potřeby
- drcený pepř 1 hrst
- sůl
- víno (chianti) 1 l
- brambory 800 g
Hovězí karabáček nakrájíme na větší kostky, dáme do hrnce, přisypeme asi hrst celého pepře(nahrubo nadrcený), neloupané stroužky česneku a zalijeme červeným vínem chianti (na 100 g masa100 ml vína). Hrnec přikryjeme pokličkou a necháme tři hodiny dusit na mírném ohni. Omáčku přecedíme, doděláme šťávu a podáváme s klasicky připravenou, hladkou bramborovou kaší.
Zdroj: Peposo s bramborovou kaší; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peposo-s-bramborovou-kasi [On-line 11.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář