- stehno z perličky a prsní část
- máslo
- pepř, sůl
Perličku osolíme, opepříme a opečeme na pánvi. Nejdříve stranu s kůží, následně spodní. Stačí 5 minut z každé strany. Poté necháme dopéci v troubě cca 5 minut při 180 °C s plátkem másla na zjemnění.
Cibulky
- nakládané cibulky
- balzamikový ocet
- med
- 4 dl červeného vína
- vývar (redukce) z perličky
Cibulky obalíme v medu, zakápneme octem a chvíli prohříváme. Zalijeme vínem, přidáme 1až 2 lžičky redukce a povaříme.
Šťouchané brambory
- 750 g brambor (typ C)
- zakysaná smetana
- sůl
- rukola
Brambory oškrábeme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Slijeme, přidáme smetanu. V horké vodě spaříme rukolu, přidáme k bramborám, zjemníme máslem a rozšťoucháme
Na talíř položíme cibulku, přidáme perličku, polijeme vinnou omáčkou a podáváme s brambory.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/perlicka-na-vinne-redukci
Poslední tip, trik či komentář