reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Perlička na vinné redukci, cibulky a šťouchané brambory

  • stehno z perličky a prsní část
  • máslo
  • pepř, sůl

Perličku osolíme, opepříme a opečeme na pánvi. Nejdříve stranu s kůží, následně spodní. Stačí 5 minut z každé strany. Poté necháme dopéci v troubě cca 5 minut při 180 °C s plátkem másla na zjemnění.

Cibulky

  • nakládané cibulky
  • balzamikový ocet
  • med
  • 4 dl červeného vína
  • vývar (redukce) z perličky

Cibulky obalíme v medu, zakápneme octem a chvíli prohříváme. Zalijeme vínem, přidáme 1až 2 lžičky redukce a povaříme.

Šťouchané brambory

  • 750 g brambor (typ C)
  • zakysaná smetana
  • sůl
  • rukola

Brambory oškrábeme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Slijeme, přidáme smetanu. V horké vodě spaříme rukolu, přidáme k bramborám, zjemníme máslem a rozšťoucháme

Na talíř položíme cibulku, přidáme perličku, polijeme vinnou omáčkou a podáváme s brambory.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/perlicka-na-vinne-redukci

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.