reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Perlička pečená na jablkách a hruškách s prosem – k vínu Tricollis Cuvée, ročník 2004, ze sklepů Opatství Pannonhalma

4 porce

  • 1 celá perlička nebo 4 stehna
  • 2 jablka
  • 2 hrušky
  • olej
  • 5 tenkých plátků slaniny
  • 15 dkg prosa
  • 0,5 litru masového vývaru
  • 1 svazeček petržele
  • sůl
  • bílý pepř

Kusy masa připravené k vaření opepříme a mírně osolíme. Na malém množství oleje si maso po obou stranách předpečeme, načež jednotlivé kousky pokryjeme plátky slaniny. Potom je vložíme do pekáče a kolem masa rozmístíme rozkrájená jablka a hrušky. Zalijeme trochou masového vývaru a zakapeme několika kapkami vína Tricollis Cuvée. Přikryjeme alobalem a pečeme 30-40 minut při teplotě 170 °C.

Po uplynutí této doby odstraníme alobal, sejmeme z drůbežího masa plátky slaniny a perličku pořádně dopečeme.

Přílohu děláme tím způsobem, že si proso nejprve orestujeme na oleji, nakrájíme do něho bohaté množství petržele a přilijeme 0,5 dl vína Tricollis Cuvée. Až se víno odpaří, začneme proso postupně podlévat teplým masovým vývarem. Podléváme po troškách, aby si zachovalo konzistenci kaše a aby se, až bude hotové, nelepilo jako rýže.

Při podávání nakládáme doprostřed talíře prosnou kaši, na ni dáváme maso a nakonec vedle umístíme porci vynikajícího jablečno-hruškového sósu.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3609

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.