Ingredience
- 300 g medu
- 300 g cukru krupice
- 300 g másla
- 4 vejce
- 1 dl mléka
- 800 g mouky
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 lžíce kakaa
- Koření do perníku
Oddělíme žloutky od bílku, bílek ušleháme. V míse umícháme mouku, cukr, med, mléko, rozpuštěné máslo, žloutky, kakao a koření. Nakonec přidáme ušlehaný bílek, sodu a znovu zašleháme.
Těsto necháme alespoň 12 hodin odležet, poté ho vyválíme na tloušťku přibližně 3 milimetrů. Vykrojíme perníčky a dáme péct na 8 až 10 minut na 170 stupňů.
Poleva na zdobení perníčků
Ingredience
- 1 bílek
- 200 g cukru jemná moučka
- Šťáva z citronu
Moučkový cukr třikrát prosejeme. Vymačkáme si citronovou šťávu. Bílek, šťávu a cukr smícháme. Směs naplníme do dávkovače, kterým se perníčky lépe zdobí.
Zdroj: Perníčky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2250-pernicky/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář