reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Perníčky s cukrovou polevou

40 kousků:
Těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 125 g cukru krupice
  • 250 g medu
  • 2 vejce
  • 2 lžičky kypřícího prášku do perníku
  • 1 lžíce mletého perníkového koření (fenykl, badyán, nové kořeni, anýz, muškát, hřebíček)
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 vejce na potření

Na polevu:

  • 125 g moučkového cukru
  • 1 lžíci citrónové šťávy
  • 1 bílek

Do misky prosijeme mouku, perníkové koření, kakao a kypřící prášek. Vejce utřeme s cukrem, přidáme tekutý med a vše smísíme s moukou. Uhněteme tužší hladké těsto a necháme přes noc v chladu odpočinout.
Těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a pomocí vykrajovátek, vypichujeme nebo vykrajujeme typické figurky a tvary.
Perníčky dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10-15 minut. Ještě horké figurky potíráme rozšlehaným vejcem, abychom vytvořili na povrchu lesklou glazuru.
Z cukru, citrónové šťávy a bílku utřeme jemnou a vláčnou polevu. Kornout z pečicího papíru naplníme do poloviny polevou, odstřihneme špičku a zdobíme vychladlé perníčky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.