- 350 g hladké mouky
- 50 g medu
- 160 g cukru
- 2 celé vejce
- 1 žloutek
- strouhaná citrónová kůra
- strouhaná pomerančová kůra
- lžička tlučeného hřebičku
- lžička mleté skořice
- lžička tlučeného nového koření
- 1 balíček prášku do perníku
Těsto se dělá dle postupu pro těsto na drobné tvary. Těsto vypracujeme a uválíme do placky. Vykrajujeme různé tvary (min 5 cm) k zavěšení na stromeček, naskládáme je na plech, který je vyložený pečícím papírem nebo alobalem – ten by měl být pomaštěný a posypaný moukou. Vhodnější je těsto nechat přes noc odpočinout v chladu. Druhý den pečeme v mírné troubě dorůžova. Hotové tvary poléváme polevou.
Aby nebyly ozdoby jednotvárné, můžeme do vlhké polevy zapíchovat ozdoby z kandovaného ovoce a různých druhů ořechů nebo mandlí.
Tip: Některé tvary můžeme slepit marmeládou nebo čoko polevou, dosáhneme tím oboustranosti ozdoby.
Poslední tip, trik či komentář