- 2 lžíce medu,
- 1 vejce,
- 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku,
- 1 lžíce rumu,
- 150 g moučkového cukru,
- 1 sáček vanilinového cukru,
- asi 4 lžíce mléka,
- 350 g hladké mouky,
- 1/2 sáčku prášku do perníku,
- 1 lžíce kakaa,
- tuk na vymazání,
- rozšlehané vejce nebo oslazené mléko na potření
Náplň:
- 5 lžic pikantní zavařeniny,
- 8 lžic nastrouhaných jader ořechů,
- 1 lžíce rumu,
- citrónová šťáva
Smícháme med, vejce, tuk, rum, cukr, vanilinový cukr a mléko. Vložíme do vodní lázně a našleháme. Necháme vychladnout. Na vál prošijeme mouku smíchanou s práškem do perníku, přidáme kakao, ušlehanou hmotu a vypracujeme tužší těsto, které rozdělíme na dva díly. Každý plát rozválíme do tvaru obdélníku, potřeme náplní, kterou připravíme smícháním uvedených surovin, a zavineme. Přeneseme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem nebo oslazeným mlékem a vložíme do předehřáté trouby. Zvolna upečeme dorůžova. Po vychladnutí roládu pokrájíme na šikmé plátky.
Poslední tip, trik či komentář