reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Perníková srdce

na těsto:

  • 550 g hladké mouky
    3 vejce
    50 g másla
    1 lžička jedlé sody
    50 g medu
    8 g kakaa
    200 g cukru moučky
    cca 50 ml mléka
    perníkové koření
    bílek na pomašlování

na glazuru:

  • cca 130 g cukru moučky
    půl lžíce škrobu
    1 bílek

Smícháme mouku, vejce, povolené máslo, jedlou sodu, med, kakao, cukr a perníkové koření. Během hnětení přiléváme mléko, dokud nevznikne hladké těsto. To zabalíme do fólie a necháme asi hodinu odležet v lednici. Pak ho vyválíme, vykrojíme z něj srdce, které pomašlujeme bílkem, a pečeme při 170-ti stupních podle velikosti asi 20 až 30 minut.
Mezitím si na ozdobení připravíme glazuru. Prosátý cukr smícháme se škrobem a bílky, které ovšem přidáváme postupně. Na závěr glazuru důkladně prošleháme metličkou a můžeme začít zdobit. Zchladlé perníky zlehka navlhčíme vodou a pomocí kornoutku z pečicího papíru, kterému uřízneme špičku, ozdobíme podle vlastní fantazie.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/325-pernikova-srdce/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.