- zavařenina či marmeláda na potření
- 250 g hladké mouky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička skořice
- 200 g práškového cukru
- 1 malé vejce
- 50 g sekaných ořechu
- 1/8 litru mléka
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžička tlučeného hřebičku
- 20 g tuku, citrónová kůra
- 1 balíček prášku do perníku
Do připravené mísy prosijeme mouku a promícháme s dalšími sypkými přísadami. V hrnečku si rozpustíme med s tukem a rozšleháme vejce. Poté smícháme v míse s moukou na těsto – ne příliš řídké, mohly by se při pečení srazit. Vymastíme a vysypeme plech a nalijeme centimetrovou vrstvu těsta. Zpočátku pečeme v mírnější teplotě a dopečeme v prudší cca 30—45 minut. Vychladlý perník tence potřeme připravenou zavařeninou nemo marmeládou
Můžeme přes ni polít čokoládovou polevu, kterou ještě za měkka posypeme kokosem.
Poslední tip, trik či komentář