- 500 g hladké mouky
- 200 g práškového cukru
- 10 lžic medu
- 50 g tuku
- 1 vejce
- 10 lžic mléka
- 1 baliček prášku do perníku
Do mísy prosijeme sypké přísady a přidáme prášek do perníku. V hrnečku ohřejeme do zvlažna mléko a rozpustíme v něm tuk společně s medem. Poté zamícháme postupně s moukou a vejcem na mírně tekuté těsto jako na palačinky. Těstem naplníme vymazanou a moukou vysypanou formu (nepoužíváme pečící papír)a pečeme ve středné vyhřáté troubě. Silikonové formy nemusíme vymazávat. Za půl hodiny zkusíme špejlí, je-li těsto upečené. Pokud na špejli není nic přilepeno, perník je hotový.
Typ – místo mléka můžeme použít černou kávu.
Asi máte výrazně větší polévkové lžíce než my . Těsto bylo pořád moc husté (opravdu hodně) a tak jsem přidával a přidával. Skončil jsem u trojnásobku mléka, medu a tuku – a perník dopadl výborně.
Mě to vyšlo správně