Ingredience:
- 4 kuřecí prsíčka
- 1 lžíce nasekaného česneku
- 1 lžíce nasekaného zázvoru
- olej
- 1 jarní cibulka
- ½ zelené papriky
- ½ červené papriky
- 400 g rýže parboiled
- voda a olej na uvaření rýže
- sůl
- 3 lžíce sójové omáčky light
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- střik tmavé sójové omáčky
Omeleta
- 2 vejce
- špetka soli
- slunečnicový olej
- koriandr a chilli paprička na ozdobu
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kostky, smícháme s česnekem, zázvorem a necháme odležet.
Cibulku nakrájíme na kolečka, obě papriky na kostičky.
Rýži uvaříme podle návodu, do vody přidáme trochu oleje a soli.
Vejce vyšleháme se solí a na troše olivového oleje upečeme omeletu. Necháme zchladnout a nakrájíme na kostičky.
Kuře opečeme na oleji, přidáme cibulku a papriky, opečeme, vmícháme uvařenou rýži, lehkou sójovou, ústřicovou a tmavou sójovou omáčku, dobře promícháme osmahneme. Na závěr vmícháme nakrájenou vaječnou omeletu.
Na talíř servírujeme kopeček rýže (misku či naběračku vypláchneme vodou, naplníme rýžovou směsí, umáčkneme a vyklopíme na talíř), zdobíme koriandrem a plátky chilli papričky.
Zdroj: Peruánské „arroz chaufa“ s kuřecím masem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1612-peruanske-arroz-chaufa-s-kurecim-masem/ [On-line 22.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář