reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Petrželkový krém s kroupami

8–10 porcí

  • 300 g ječných krupek
  • voda na namočení krupek
  • 5 cl oleje
  • 2 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 l i více vody
  • ¾ l mléka
  • svazek plocholisté petrželky
  • muškátový květ
  • sůl
  • 100 g slaniny

Vydatná polévka z krupek, na něž se často zapomíná. Pokud si potrpíme na uzeniny, doplnit ji můžeme opečenou klobáskou nebo slaninou. Ovšem nutno podotknout, polévka chutná i samotná, pouze s petrželkou a dobře ochucená muškátovým květem.

Scezené a okapané kroupy v hrnci nasucho opražíme, přilijeme olej, jakmile je rozehřátý, vmícháme nadrobno nakrájenou cibulku, zamícháme lžíci mouky, zalijeme studenou vodou a necháme 20−30 minut provařit. Během vaření vlijeme mléko, abychom polévku zjemnili a získali požadovanou konzistenci. Dochutíme sekanou petrželkou, muškátovým květem a solí.

Pokud si někdo potrpí na opečenou slaninu, může s ní polévku v podobě opečených kostiček doplnit.

Zdroj: Petrželkový krém s kroupami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1082 [On-line 23.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.