Ingredience
- medailonky vepřové panenky 15 kusů
- olej 1 dávka
- pepř na steaky 1 dávka
- steakové koření 1 dávka
- vývar 300 ml
- smetana 200 ml
- brambory 800 g
- kousek pórku 1 dávka
- sůl 1 dávka
1. Na oleji rychle orestujeme na plátky nakrájenou a naklepanou panenku. Maso dáme do vyhřáté trouby, aby nám nevystydlo (je dobré ho zabalit do alobalu – nevyschne). Výpek zaprášíme moukou, přidáme pepřové koření, zalijeme vývarem, provaříme, necháme zredukovat, zalijeme smetanou a ještě chvíli povaříme a dochutíme.
2. Uvaříme oloupané brambory v osolené vodě doměkka. Přilijeme trochu smetany, nakrájíme pórek, přidáme steakové koření a rozšťoucháme. Pomocí formičky servírujeme na nahřátý talíř, kam přidáme panenku a přelijeme pepřovou omáčkou. Také můžeme pórek předem orestovat na másle.
Zdroj: Pfeffer medailonky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pfeffer-medailonky [On-line 30.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář