2 porce
Ingredience
- 1 větší plátek vepřové kýty
- Hladká mouky
- Špetka soli a pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 40 ml bílého vína
- 100 ml vývaru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce kaparů
- 1 lžíce nasekané petržele
- Bílý chléb
- Hořčice
2 plátky masa naklepeme mezi fóliemi, aby z nich nestříkala šťáva.
V misce smícháme mouku s pepřem a solí. Maso lehce poprášíme hladkou moukou.
Dáme pánev na oheň, vlijeme olej a přidáme máslo. Do pánve vložíme maso a opékáme. Plátky opékáme 2 minuty z každé strany. Pak plátky vyndáme z pánve na talíř a uchováme je v teple.
Do pánve vlijeme víno a necháme vyvařit. Vlijeme vývar a svaříme.
Mezi tím pokrájíme kapary. Posekané kapary a citrónovou šťávu přidáme do pánve. Podle chuti dosolíme a opepříme. Nakonec vsypeme posekanou petržel.
Omáčkou přelijeme maso. Do omáčky namáčíme bílý chléb.
Mouka při restování masa zadrží šťávu a zároveň lehce zahustí omáčku.
Máslo na opékání používáme pro chuť. Vždy v kombinaci s olejem, aby se nepálilo.
Zdroj: Piccata al limone; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1612-piccata-al-limone/ [On-line 18.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář