reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Telecí saltimbocca

2 porce

Ingredience

  • Menší telecí řízky
  • 4 plátky prosciutta
  • 4 čerstvé lístky šalvěje
  • 2 lžíce oleje
  • 30 g másla
  • 100 ml suchého bílého vína

 

2 plátky masa naklepeme mezi fóliemi, aby z nich nestříkala šťáva. Fólii odstraníme a maso osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek prosciutta. Na prosciutto položíme lístek šalvěje a připneme párátkem.

Pánev dáme na oheň, vlijeme olej a polovinu másla. Do pánve dáme plátky masa prosciuttem nahoru a pečeme je 3–4 minuty.

Plátky vyndáme z pánve na talíř a necháme je v teple.

Do pánve vlijeme víno a vaříme. Sundáme z ohně, vložíme zbylé máslo a necháme rozpustit.

Šťávou přelijeme maso a lehce pokapeme citrónovou šťávou.

Prosciutto se vyrábí z vepřového masa, které je nejprve několik týdnů až měsíců naloženo v soli. Následně se několik měsíců až let suší na dobře větraném místě.

Zdroj: Telecí saltimbocca; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1611-teleci-saltimbocca/ [On-line 18.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.