reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Piccata al limone

2 porce

Ingredience

  • 1 větší plátek vepřové kýty
  • Hladká mouky
  • Špetka soli a pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 40 ml bílého vína
  • 100 ml vývaru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 lžíce nasekané petržele
  • Bílý chléb
  • Hořčice

 

2 plátky masa naklepeme mezi fóliemi, aby z nich nestříkala šťáva.

V misce smícháme mouku s pepřem a solí. Maso lehce poprášíme hladkou moukou.

Dáme pánev na oheň, vlijeme olej a přidáme máslo. Do pánve vložíme maso a opékáme. Plátky opékáme 2 minuty z každé strany. Pak plátky vyndáme z pánve na talíř a uchováme je v teple.

Do pánve vlijeme víno a necháme vyvařit. Vlijeme vývar a svaříme.

Mezi tím pokrájíme kapary. Posekané kapary a citrónovou šťávu přidáme do pánve. Podle chuti dosolíme a opepříme. Nakonec vsypeme posekanou petržel.

Omáčkou přelijeme maso. Do omáčky namáčíme bílý chléb.

Mouka při restování masa zadrží šťávu a zároveň lehce zahustí omáčku.

Máslo na opékání používáme pro chuť. Vždy v kombinaci s olejem, aby se nepálilo.

Zdroj: Piccata al limone; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1612-piccata-al-limone/ [On-line 18.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.