Potřebujeme:
- 1 kg bůčku s kůží bez kosti,
- 20 dkg mletého hovězího masa,
- 8-10 stroužků česneku,
- 2 cibule,
- rajský protlak,
- červenou kapii,
- kmín,
- chilli,
- šalvěj,
- sůl, pepř
Brokolicový salát:
- 1 brokolici,
- 2 stroužky česneku,
- 1 chilli papričku,
- olivový olej,
- citrón,
- sůl, pepř
Bůček nařízneme na plát, osolíme, opepříme, okmínujeme a potřeme česnekem. Přidáme rajský protlak, mleté maso, šalvěj, chilli a kapie. Zpět smotáme a spíchneme jehlou, podlijeme, přidáme cibuli a dáme do trouby na 200 °C na 20 minut. Poté kůži nakrájíme na kostičky a pečeme 2 hodiny. Troubu vypneme a maso necháme dojít.
Salát: Brokolici rozdělíme na růžičky a dáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a spaříme dvě minuty, pak vytáhneme a dáme okapat. Brokolici dáme na rozpálenou pánev a necháme vypařit zbytek vody. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájený česnek, zakápneme citrónem, vložíme chilli papričku a plátky citrónu a necháme pět minut opékat.
Zdroj: Pikantní bůček s brokolicovým salátem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/pikantni-bucek-s-brokolicovym-salatem.html [On-line 26.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář