reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pikantní bůček s brokolicovým salátem

Potřebujeme:

  • 1 kg bůčku s kůží bez kosti,
  • 20 dkg mletého hovězího masa,
  • 8-10 stroužků česneku,
  • 2 cibule,
  • rajský protlak,
  • červenou kapii,
  • kmín,
  • chilli,
  • šalvěj,
  • sůl, pepř

Brokolicový salát:

  • 1 brokolici,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1 chilli papričku,
  • olivový olej,
  • citrón,
  • sůl, pepř

Bůček nařízneme na plát, osolíme, opepříme, okmínujeme a potřeme česnekem. Přidáme rajský protlak, mleté maso, šalvěj, chilli a kapie. Zpět smotáme a spíchneme jehlou, podlijeme, přidáme cibuli a dáme do trouby na 200 °C na 20 minut. Poté kůži nakrájíme na kostičky a pečeme 2 hodiny. Troubu vypneme a maso necháme dojít.

Salát: Brokolici rozdělíme na růžičky a dáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a spaříme dvě minuty, pak vytáhneme a dáme okapat. Brokolici dáme na rozpálenou pánev a necháme vypařit zbytek vody. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájený česnek, zakápneme citrónem, vložíme chilli papričku a plátky citrónu a necháme pět minut opékat.

Zdroj: Pikantní bůček s brokolicovým salátem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/pikantni-bucek-s-brokolicovym-salatem.html [On-line 26.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.