Potřebujeme:
- vykostěného králíka,
- 200 g rýže,
- feferonky,
- 1 vejce,
- 1 lžíci bramborového škrobu,
- 1 cibuli,
- 2 jarní cibulky,
- 2 stroužky česneku,
- 1 červenou papriku,
- 1 cm zázvoru,
- lžičku kurkumy,
- petrželovou nať,
- plátek másla,
- olej, sůl, pepř
Maso pokrájíme na nudličky a v misce smícháme se škrobem a vajíčkem. Zprudka opečeme na oleji. Vyndáme, přilijeme olej a opékáme pokrájený česnek, zázvor, cibuli, čerstvou papriku, jarní cibulku a nasekané feferonky. Na závěr přisypeme kurkumu, osolíme a vrátíme opečeného králíka. Dosolíme a dopepříme.
Rýži orestujeme na oleji, zalijeme vroucí vodou, osolíme, přidáme plátek másla, přiklopíme a dáme na 20 min do trouby vyhřáté na 200 °C. Po vyjmutí z trouby smícháme s nasekanou čerstvou petrželkou.
Zdroj: Pikantní králík; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/pikantni-kralik.html [On-line 07.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář