reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pikantní králík

Potřebujeme:

  • vykostěného králíka,
  • 200 g rýže,
  • feferonky,
  • 1 vejce,
  • 1 lžíci bramborového škrobu,
  • 1 cibuli,
  • 2 jarní cibulky,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1 červenou papriku,
  • 1 cm zázvoru,
  • lžičku kurkumy,
  • petrželovou nať,
  • plátek másla,
  • olej, sůl, pepř

Maso pokrájíme na nudličky a v misce smícháme se škrobem a vajíčkem. Zprudka opečeme na oleji. Vyndáme, přilijeme olej a opékáme pokrájený česnek, zázvor, cibuli, čerstvou papriku, jarní cibulku a nasekané feferonky. Na závěr přisypeme kurkumu, osolíme a vrátíme opečeného králíka. Dosolíme a dopepříme.

Rýži orestujeme na oleji, zalijeme vroucí vodou, osolíme, přidáme plátek másla, přiklopíme a dáme na 20 min do trouby vyhřáté na 200 °C. Po vyjmutí z trouby smícháme s nasekanou čerstvou petrželkou.

Zdroj: Pikantní králík; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/pikantni-kralik.html [On-line 07.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.