Ingredience:
- 500g čerstvých syrových neloupaných krevet střední velikosti
- citronová nebo limetková šťáva z 1 ks
- citronová kůra
- 1-2 stroužky česneku
- olivový olej
- 1 lžíce másla
- 5-6 ks sušených rajčat
- 200 ml bílého vína
- 1 čerstvá chilli paprička
- kapary dle chuti
- hrst petrželky-kudrnky
- špetka soli
Krevety naložíme do olivového oleje, utřeného česneku a citronové šťávy a alespoň na 1-2 hodiny dáme do chladničky. Poté si rozpustíme na nepřilnavé pánvi lžíci másla, do které přidáme naložené krevety. Opražíme z obou stran, přilijeme víno a čekáme, až se odpaří. Poté krevety vyndáme a dáme bokem. Do pánve si přidám kudrnku, chilli papričku, nadrobno nakrájená sušená rajčata, kapary a deci vody. Řidší omáčku chvíli povaříme, vrátíme krevety a čekáme, až se vypaří většina tekutiny. Krevety pak přendáme na talíř a přelijeme omáčkou. Ozdobíme citronem a podáváme s opečenou bagetkou.
Zdroj: Pikantní krevety na víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pikantni-krevety-na-vine [On-line 26.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář