reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pikantní krevety na víně

Ingredience:

  • 500g čerstvých syrových neloupaných krevet střední velikosti
  • citronová nebo limetková šťáva z 1 ks
  • citronová kůra
  • 1-2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 1 lžíce másla
  • 5-6 ks sušených rajčat
  • 200 ml bílého vína
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • kapary dle chuti
  • hrst petrželky-kudrnky
  • špetka soli

Krevety naložíme do olivového oleje, utřeného česneku a citronové šťávy a alespoň na 1-2 hodiny dáme do chladničky. Poté si rozpustíme na nepřilnavé pánvi lžíci másla, do které přidáme naložené krevety. Opražíme z obou stran, přilijeme víno a čekáme, až se odpaří. Poté krevety vyndáme a dáme bokem. Do pánve si přidám kudrnku, chilli papričku, nadrobno nakrájená sušená rajčata, kapary a deci vody. Řidší omáčku chvíli povaříme, vrátíme krevety a čekáme, až se vypaří většina tekutiny. Krevety pak přendáme na talíř a přelijeme omáčkou. Ozdobíme citronem a podáváme s opečenou bagetkou.

Zdroj: Pikantní krevety na víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pikantni-krevety-na-vine [On-line 26.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.