Ingredience
- krkovice 5 plátků
- cibule 1 kus
- hořčice (dle potřeby) 1 dávka
- mouka 1 lžíce
- ďábelské koření 2 lžičky
- sůl 1 špetka
- olej na smažení 1 dávka
- tvrdý strouhaný sýr 100 g
1. Plátky krkovice naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, posypeme ďábelským kořením a lehce obalíme v mouce. Takto upravené maso po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme cibuli, kterou orestujeme. Potom podlijeme troškou vody a dusíme téměř doměkka.
2. Maso přendáme na plech a přelijeme šťávou, ve které se vepřové dusilo. Na každé maso dáme kopeček sýra a čtvrt hodiny ještě zapečeme (gratinujeme).
3. Přílohou mohou být vařené či pečené brambory. Ale také bramboráčky. Stačí hrubě nastrouhat brambory, přidat mouku, vejce, koření a usmažit po obou stranách na oleji.
Zdroj: Pikantní krkovička; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pikantni-krkovicka [On-line 25.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář