reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pikantní krkovička

Ingredience

  • krkovice 5 plátků
  • cibule 1 kus
  • hořčice (dle potřeby) 1 dávka
  • mouka 1 lžíce
  • ďábelské koření 2 lžičky
  • sůl 1 špetka
  • olej na smažení 1 dávka
  • tvrdý strouhaný sýr 100 g

1. Plátky krkovice naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, posypeme ďábelským kořením a lehce obalíme v mouce. Takto upravené maso po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme cibuli, kterou orestujeme. Potom podlijeme troškou vody a dusíme téměř doměkka.

2. Maso přendáme na plech a přelijeme šťávou, ve které se vepřové dusilo. Na každé maso dáme kopeček sýra a čtvrt hodiny ještě zapečeme (gratinujeme).

3. Přílohou mohou být vařené či pečené brambory. Ale také bramboráčky. Stačí hrubě nastrouhat brambory, přidat mouku, vejce, koření a usmažit po obou stranách na oleji.

Zdroj: Pikantní krkovička; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pikantni-krkovicka [On-line 25.10.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.