reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pikantní kuřecí křidélka

6 porcí

  • 1,8 kg kuřecích křidélek

1. marináda na předečení

  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky sušeného česnekového prášku
  • mletý pepř
  • špetka mletého chilli
  • sůl

2. marináda na dopečení

  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička chilli vloček
  • 8−10 lžic sriracha omáčky
  • 10 lžic medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2−3 lžíce limetkové šťávy
  • 3 lžičky kukuřičného škrobu + trochu vody

na podávání

  • bílé sezamové semínko
  • čerstvý koriandr
  • 4 limetky
  • bílá bageta

Připravíme si marinádu č. 1.

Máslo, olej, česnekový prášek, mletý pepř, chilli a sůl dobře vymícháme. Kuřecí křídla dobře osušíme a důkladně promícháme v připravené marinádě. Křídla rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme 30−50 minut (každá trouba peče trochu jinak) dozlatova!, vyzkoušejte, maso musí být pečené a jít dobře od kosti.

Přepuštěné máslo v rendlíku zahřejeme, přidáme olej, zázvor, chilli vločky, sriracha omáčku, med, sójovou omáčku, rýžový ocet, limetkovou šťávu a rozmíchaný škrob ve vodě. Vymícháme hladkou marinádu.

Dozlatova pečená kuřecí křídla promícháme s marinádou č. 2, vložíme opět do trouby vyhřáté na 200 °C a 5 minut zapečeme. Po zapečení křídla posypeme sezamovým semínkem, sekaným koriandrem a podáváme je s limetou a bílou bagetou.

Zdroj: Pikantní kuřecí křidélka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1768-pikantni-kureci-kridelka/  [On-line 04.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.